Amalaki Boordevol Vitamine C

Amalaki

Amalaki is een vrucht afkomstig uit India. Het groeit aan een boom met de wetenschappelijke naam Emblica officinalis of Phyllanthus emblica. Deze boom heeft in India een heilige status, omdat hij volgens de mythologie ontstaan is uit liefde van de godinnen Lakshmi en Parvati voor de goden Vishnu en Shiva.

Indiase kruisbes

Amalaki wordt ook wel een Indiase kruisbes of Amlavrucht genoemd. Amalaki is een zeer belangrijke bron van Vitamine C. De vrucht fungeert als een calciumascorbaat, zodat een hoge dosis Vitamine C kan worden ingenomen zonder dat de pH-waarde van het lichaam wordt aangetast. Tevens geeft het harmoniserende effecten op alle drie de dosha’s, wat Amalaki zo waardevol maakt.

Huid verjongen

Bij veroudering breken lichaamsweefsels sneller af dan het lichaam in staat is om op te bouwen. Amalaki bevat een groot aantal anti-oxidanten die celafbraak tegengaan en tegelijkertijd helpen om weefsels te herstellen, door gezonde nieuwe cellen op te bouwen. Daarnaast heeft Amalaki een reinigende werking op het lichaam en dat heeft ook zijn uitwerking op de huid. De huid krijgt namelijk een mooie structuur en stralende teint terug. Het haar wordt dikker, sterker en gezonder. Van oudsher wordt Amalaki in India daarom ook als cosmeticaproducten, zoals crèmes en shampoos gebruikt.

Amalaki wetenschappelijk onderzocht

Steeds meer moderne onderzoeken tonen aan dat Amalaki bijzondere heilzame werkingen heeft, namelijk:

  • Stimuleert het immuunsysteem;
  • Helpt bij de verlaging van het cholesterolgehalte;
  • Voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel bij training/sport;
  • Heeft een maagversterkende invloed;
  • Houdt gewrichten soepel.ten soepel.

Amalaki bonbons

Ben je op zoek naar gezonde zoetwaren? Amalaki is ook verkrijgbaar als bonbon, de Amalaki bonbons kunnen voor jou de uitkomst zijn! De bonbons bevatten ayurvedische suiker en beschikken over alle smaken op zout na. De overheersende smaken zijn zoet en zuur. Iedere bonbon bevat het extract van een halve Amalaki vrucht. Het geeft je lichaam een vitamine C boost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *