Amalaki: een waardevolle vrucht vol vitamine C

Amalaki

Amalaki is een vrucht afkomstig uit India. Het groeit aan een boom met de wetenschappelijke naam Emblica officinalis of Phyllanthus emblica. Deze boom heeft in India een heilige status, omdat hij volgens de mythologie ontstaan is uit liefde van de godinnen Lakshmi en Parvati voor de goden Vishnu en Shiva.

Indiase kruisbes

Amalaki wordt ook wel een Indiase kruisbes of Amlavrucht genoemd. Amalaki is een zeer belangrijke bron van vitamine C. De vrucht fungeert als een calciumascorbaat, zodat een hoge dosis vitamine C kan worden ingenomen zonder dat de pH-waarde van het lichaam wordt aangetast. Tevens geeft het harmoniserende effecten op alle drie de dosha’s. Hierdoor wordt Amalaki van oudsher beschouwd als een waardevolle en bijzondere vrucht.

Amalaki bonbons

Ben je op zoek naar verantwoorde zoetwaren? Amalaki is ook verkrijgbaar als bonbon, de Amalaki bonbons kunnen voor jou de uitkomst zijn! De bonbons bevatten Ayurvedische suiker en beschikken over alle smaken op zout na. De overheersende smaken zijn zoet en zuur. Iedere bonbon bevat het extract van een halve Amalaki vrucht, waarin er van nature vitamine C aanwezig is. 

Vind jou Ayurvedische producten bij Pranayur

Bij Pranayur kun je terecht voor alles wat je nodig hebt om Ayurveda toe te passen! Bestel je vóór 12 uur ‘s middags, dan heb je je bestelling de volgende dag al binnen! Ook worden bestellingen boven de €20,- gratis thuisbezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *