Ayurveda en geluk

3 tips om je humeur te verbeteren

Ben jij op zoek naar een manier om je gemoedstoestand te ondersteunen en je gelukkiger te voelen? Wanneer je kiest voor een natuurlijk, ayurvedisch leven zul je daar wellicht een positief effect van merken op je humeur.  Wil je meer weten over hoe dat precies kan? Pranayur geeft je drie handige tips om je gemoedstoestand te ondersteunen met ayurveda.

Zorg voor een dagelijks ritme

Alles in de natuur werkt volgens een bepaald ritme. Zo ook je lichaam. Wanneer je je houdt aan het natuurlijke ritme van je lichaam zul je merken dat je je een stuk positiever gaat voelen. Het natuurlijke ritme is afhankelijk van de zon. Sta ‘s ochtends lekker vroeg op, en ga op tijd weer naar bed. We raden je aan om in de ochtend ook even naar buiten te gaan, en te genieten van de frisse lucht om de dag te beginnen. Drink in de ochtend ook een glaasje honingwater: dit maak je simpelweg door een eetlepel (biologische) honing dat je in een glas warm water (op drinkbare temperatuur) laat oplossen.

Wanneer je werkt is het belangrijk om tussendoor vaste pauzes in te plannen. Het is daarnaast verstandig om in je pauze even lekker naar buiten te gaan.
Neem na een lange werkdag een lekker warm bad en gebruik oliën in het water om je te ontspannen. Ook kun je voor het slapen gaan een glas warme melk drinken. Wanneer je daar een beetje kardemom doorheen doet kan je lichaam het makkelijker verteren.

Kies een ayurvedisch dieet

Eten en drinken zijn erg belangrijk binnen de ayurveda, en ondersteunen bovendien je gemoedstoestand. Kook daarom met lekkere kruiden en specerijen. We hebben al eerder geschreven over heerlijke kruiden en specerijen die je eenvoudig in je recepten kunt verwerken. Wil je meer weten over de verschillende kruiden en specerijen of advies over welk product voor jouw situatie het meest geschikt is? Neem dan gerust eens contact op met onze klantenservice! Wij helpen je graag verder.

Beweeg genoeg

Onze derde en laatste tip is om goed te blijven bewegen. Een manier om dit te doen is door yoga te beoefenen. Je komt namelijk even helemaal tot rust wanneer je yoga beoefent. Welke houdingen het meest geschikt zijn om tot rust te komen lees je hier.
Ook even naar buiten gaan is een goede manier om in beweging te komen. Zo doe je ook meteen een frisse neus op. Ga een stukje wandelen of spring op de fiets. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Vind ayurveda producten bij Pranayur

Wil jij ook aan de slag gaan met ayurveda? Bestel alles wat je nodig hebt, van voedingsmiddelen tot yoga benodigdheden, op één plek: bij Pranayur! Doe je dat vóór 12 uur, dan heb je je bestelling de volgende dag al binnen. Bovendien worden bestellingen boven de 20 euro altijd gratis thuisbezorgd.

Reacties zijn gesloten.