Ayurveda voor iedereen

Geschiedenis van de Ayurvedische levenswijze

De Ayurveda heeft een eeuwenoude geschiedenis die begint in het oude India. Dat betekent echter niet dat de lessen van Ayurveda niet bruikbaar zijn voor de rest van de wereld. Iedereen kan de leer toepassen in zijn of haar leven!

De allereerste informatie over deze levenswijze dateert van vijfduizend jaar geleden. Over deze periode is er weinig bekend. Alles wat we nu weten over de Ayurvedische levenswijze werd openbaar rond de geboorte van Christus. Rond die tijd ontstond de basis van wat wij nu als de Ayurveda kennen. Binnen de Ayurveda speelt eten een grote rol, ook het gebruik van vele Ayurvedische kruiden.

De levenswijze van de Ayurveda

Er zijn een paar dingen belangrijk in de Ayurvedische levenswijze.
Eenheid met de natuur, een leven met een goede balans en de holistische benadering van de mens: fysiek, mentaal en spiritueel.

De Ayurvedische gezondheidsleer gaat uit van drie verschillende typen mensen: de Vata, Pitta en Kapha. Je kunt ook een mix van twee of zelfs alle drie types zijn. De meeste mensen zijn een mengeling van de drie verschillende constituties.

Wat is het verschil tussen de drie typen mensen?

  • Het vata-type is snel van begrip. Hij of zij is een perfectionist, een zoetekauw en snel bezorgd.
  • Het pitta-type is een ondernemer, enthousiast en gedreven. Hij of zij is goed in dingen plaatsen in grote lijnen.
  • Het kapha-type heeft veel kracht en een groot uithoudingsvermogen. Hij of zij is loyaal, hartelijk en vergevingsgezind.

Go get it!

Geloof jij in de Ayurvedische levenswijze? Wil je eens een keer iets anders proberen? Dan kun je bij onze webshop Ayurvedische producten bestellen! Op onze Pranayur website vind je de Ayurvedische producten die het beste passen bij jou als kapha, pitta of vata persoon! Artikelen die je vandaag vóór 12 uur besteld, heb je morgen al in huis. Ga snel kijken in de webshop van Prayanur voor de fijnste Ayurvedische producten!

Reacties zijn gesloten.