Ayurveda voor kinderen: hoe dan?

3 tips voor Ayurveda voor kinderen

Dacht je dat Ayurveda alleen geschikt is voor volwassenen? Niets is minder waar! Ook kinderen kunnen profiteren van de kennis van Ayurveda. Wanneer je de Ayurveda wilt toepassen in het dagelijks leven, geven wij van Pranayur je graag wat ideeën waar je op kunt letten. Dat doen we aan de hand van onze drie tips voor Ayurveda voor kinderen!

Gezond en lekker eten

Voeding speelt een belangrijke rol binnen de Ayurveda. Er wordt bijvoorbeeld volop gebruik gemaakt van verschillende kruiden en specerijen in de Ayurvedische keuken. Hier hebben we eerder al meer over geschreven. De heerlijke natuurlijke Ayurvedische ingrediënten zijn te gebruiken in heel veel verschillende gerechten, wat betekent dat er altijd wel een aantal recepten zijn die jouw kind lekker zal vinden. Het is vooral belangrijk dat er genoeg variatie is tussen de zes smaken: zoet, zuur, zout, bitter, wrang en scherp. Ga dus lekker aan het experimenteren met heerlijke gezonde Ayurvedische gerechten voor je kind.

Het belang van ritme en regelmaat

Ritme en regelmaat is ook zeer belangrijk voor kinderen, en staat centraal binnen de Ayurveda. Wanneer kinderen geen regelmaat hebben, kunnen zij de verschillende prikkels waar ze dagelijks mee te maken krijgen niet goed verwerken. Dit kan zorgen voor rusteloosheid en hyperactiviteit. Kies voor een dagelijks ritme waarin ook beweging een belangrijke rol speelt. Maak bijvoorbeeld dagelijks een wandeling, of beoefen yoga met je kinderen.

Ook voor de allerkleinsten

Ook de allerkleinsten kunnen baat hebben bij Ayurveda, bijvoorbeeld door middel van babymassages. De Ayurvedische babymassage is een traditie in India. Het wordt dagelijks gedaan om de band tussen ouder en kind te versterken. Daarnaast kan een babymassage jouw baby helpen ontspannen. Met de juiste middelen, zoals geschikte olie voor babytjes, kun je ook je eigen kindje een babymassage geven. In de Indiase tradities leren meisjes al op jonge leeftijd hoe ze een babymassage moeten geven, maar je kunt ook genoeg informatie vinden in verschillende boeken of via internet, of je kunt contact opnemen met een specialist die je leert hoe je een babymassage moet geven. Let wel altijd op dat je producten gebruikt die geschikt zijn voor de gevoelige huid van je kindje.

Ayurvedische producten vind je bij Pranayur

Naast de geschikte oliën voor het geven van babymassages kun je bij Pranayur terecht voor een grote verscheidenheid aan producten om Ayurveda toe te passen in het dagelijks leven van jou en je kind. Bestel je voor 12 uur, dan heb je de bestelling de volgende dag al in huis. Ook worden bestellingen boven de 20 euro gratis thuisbezorgd. Bij Pranayur vind je alles om Ayurveda in het leven van je kinderen toe te passen!

Reacties zijn gesloten.