Ayurveda voor kinderen: hoe dan?

3 tips voor ayurveda voor kinderen

Ayurveda is alleen geschikt voor volwassenen? Niets is minder waar! Ook kinderen kunnen profiteren van de gezonde levensstijl van de ayurveda. Wanneer je de ayurveda wilt toepassen in het dagelijks leven, geven de experts van Pranayur je graag wat gebieden waar je op kunt letten. Dat doen we aan de hand van onze drie tips voor ayurveda voor kinderen!

Gezond en lekker eten

Eten speelt een heel belangrijke rol binnen de ayurveda. Eten is gezond, maar ook heel erg lekker. Binnen de ayurveda wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende kruiden en specerijen. Hier hebben we eerder al meer over geschreven. De heerlijke natuurlijke ayurvedische ingrediënten zijn te gebruiken in heel veel verschillende gerechten, wat betekent dat er altijd wel een aantal recepten zijn die jouw kind ontzettend lekker gaat vinden. Elke smaak heeft weer een andere werking op het lichaam en de geest, niet alleen dat van je kind, maar ook dat van jou. Ga dus lekker aan het experimenteren met heerlijke gezonde ayurvedische gerechten voor je kind.

Het belang van ritme en regelmaat

Ritme en regelmaat is ook zeer belangrijk voor kinderen, en staat centraal binnen de ayurveda. Wanneer kinderen namelijk geen regelmaat hebben, kunnen zij ook de verschillende prikkels waar ze dagelijks mee te maken krijgen niet goed verwerken. Dit zorgt voor rusteloosheid en hyperactiviteit. Kies voor een dagelijks ritme waarin ook beweging een belangrijke rol speelt. Maak bijvoorbeeld dagelijks een wandeling, of beoefen yoga met je kinderen.

Ook voor de allerkleinsten

Ook de allerkleinsten kunnen baat hebben bij ayurveda, bijvoorbeeld door middel van babymassages. De ayurvedische babymassage is een traditie in India. Het wordt gedaan om de band tussen ouder en kind te versterken, zodat het kindje ontspant. Het stimuleert een goede nachtrust en bovendien is het goed voor de huid van je kindje. Met de juiste middelen, zoals geschikt olie voor babytjes, kun je ook je eigen kindje een babymassage geven. In de Indiase tradities leren meisjes al op jonge leeftijd hoe ze een babymassage moeten geven, maar je kunt ook genoeg informatie vinden in verschillende boeken of via internet, of je kunt contact opnemen met een specialist die je leert hoe je een babymassage moet geven. Let wel altijd op dat je producten gebruikt die geschikt zijn voor de gevoelige huid van je kindje. Deze producten vind je gewoon bij Pranayur.

Ayurvedische producten vind je bij Pranayur

Naast de geschikte oliën voor het geven van babymassages kun je bij Pranayur terecht voor een grote verscheidenheid aan producten om ayurveda toe te passen in het dagelijks leven van jou en je kind. Bestel je voor 12 uur, dan heb je de bestelling de volgende dag al in huis. Ook worden bestellingen boven de 20 euro gratis thuisbezorgd. Bij Pranayur vind je alles om ayurveda in het leven van je kinderen toe te passen!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.