Ayurvedische Kruiden – Biologische Bengaalse Kruidenmix Voor In De Keuken

Biologische voeding ligt dan ook het meest voor de hand, want hier is tenminste controle op die belangrijke hoogwaardigheid en zuiverheid. Biologische voeding is gewoon schoner dan met (vaak petrochemische!) pesticiden bewerkte andere voeding.

Bovendien is bewezen dat biologische voeding meer voedingstoffen bevat die geconcentreerder zijn en in betere verhoudingen tot elkaar staan, waardoor je weefsels beter ´gevoed´ worden en je een betere weerstand krijgt.

En dat biologische geldt ook voor kruiden. Ayurveda kent in grote lijnen twee soorten kruiden: milde kruiden die ook bij het bereiden van eten worden gebruikt, en milde en sterkere kruiden die vooral therapeutisch worden ingezet.

Veel van die milde ‘keukenkruiden’ kennen we wel, denk alleen maar aan de kruiden die worden gebruikt bij het bereiden van speculaas of kruidkoek: kaneel, peper, kardamom, nootmuskaat.

Deze biologische Bengaalse kruidenmix is heerlijk en bestaat uit venkel, fenegriek, kwarwij en mosterdpoeder. Ook nog eens heel goed om vata te balanceren en dat is handig in deze tijd van het jaar! De mix zit in een aromadicht stooiblikje dus blijft heel lang bruikbaar. Goed om te weten, want waarschijnlijk zul je het niet iédere dag gebruiken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *