Babies En Massage

Een baby die regelmatig wordt gemasseerd voelt zich niet alleen (nog!) meer ontspannen, maar het masseren kan er ook voor zorgen dat je baby minder gaat huilen! Bovendien is zo’n massage heel goed voor het immuunsysteem van je kindje.

Mocht je niet weten hoe je zo´n massage geeft – wat ik me kan voorstellen, zo´n klein lijfje en je eigen grote handen! – zoek dan liever eerst naar iemand die hier ervaring mee heeft en je wat tips kan geven. Want ook het moment van een massage (minstens een half uur na het eten) en de omgeving (de ruimte moet lekker warm zijn, zo´n 24 graden) is belangrijk.

En het is natuurlijk het mooist als je dan een speciale massage-olie voor babies gebruikt, zoals bijvoorbeeld deze Ayurwellness baby massage-olie.

In het stukje dat ik las stond ook dat één van de massagebewegingen het woord I LOVE U vormt. Zo mooi! Deze beweging (ILU) werd zo uitgelegd:  begin rechts (voor jou) onderaan de ribben en strijk naar beneden, dit is de I. Dan begin je links (voor jou) onderaan de ribben, naar beneden en naar rechts, dat is de L. Als laatste: begin links op de onderbuik, ga naar boven, dan over de ribben naar rechts, en weer naar beneden, dit is de U, maar dan andersom.

Probeer maar eens en geniet ervan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *