De lekkerste Ayurvedische recepten

Ayurvedische recepten vind je bij Pranayur

Voeding is een belangrijk onderdeel van de Ayurveda. De kracht van deze voeding is het sterkst wanneer de ingrediënten in de juiste verhouding en combinatie met elkaar worden klaargemaakt. Deze gezonde recepten komen daarom best wel goed van pas!

Gelukkig vind je in de webshop van Pranayur Ayurvedische kookboeken met de lekkerste gezonde Ayurvedische recepten. Deze recepten zijn geschikt voor ieder dosha-type en volgen allemaal de klassieke Ayurvedische leer. Wij van Pranayur zochten vast de lekkerste gezonde recepten voor je uit. Lees snel verder!

Romige courgettesoep met basilicum

Voor deze heerlijke soep heb je voor vier personen 1 kilo courgettes, 1 eetlepel ghee, 650 milliliter heet water, een halve theelepel gemalen peper, 2 mespuntjes nootmuskaat, een halve theelepel zout, een halve theelepel Vata Balans kruidenmix, een bosje verse basilicum en 2 tot 3 eetlepels slagroom nodig. Het recept gaat als volgt:

  1. Was de courgettes en snijd ze in blokjes.
  2. Verhit de ghee in een grote pan en bak de courgetteblokjes vijf minuten mee.
  3. Voeg het water, peper, zout, nootmuskaat en de Vata Balans kruidenmix toe. Laat dit geheel vijf minuten doorkoken.
  4. Pluk de basilicum blaadjes, was ze goed en snijd ze in stukjes. Voeg dit toe aan het courgette mengsel en pureer het tot een glad geheel.
  5. Maak het gerecht af met de Vata Balans kruidenmix en de slagroom.

Energieballetjes

Voor twaalf energieballetjes heb je de volgende ingrediënten nodig: 120 gram dadels, 50 gram rozijnen, 50 gram sesam, 1 eetlepel tahin, 1 eetlepel ghee, 1 eetlepel honing, 120 gram cashewnoten, 2 eetlepels fijne havermout, 3 eetlepels gepofte amaranth, 1 theelepel kardemom gemalen, 1/2 theelepel kaneel, 1 mespuntje gemberpoeder, 1 mespuntje vanille en 1 snufje zout. Volg het volgende stappenplan:

  1. Laat de sesam langzaam bruin worden in een pan zonder vet totdat het heerlijk gaat geuren. Vervolgens rooster je de specerijen kort mee.
  2. Stamp de helft van de zaden fijn met een vijzel totdat ze openbarsten.
  3. Was de rozijnen en laat ze een kwartier wellen in warm water.
  4. Snijd de dadels en de rozijnen fijn. Pureer vervolgens de dadels, rozijnen, honing en tahin grof in een blender. Als het mengsel te vast is kun je eventueel nog een eetlepel heet water toevoegen.
  5. Hak de cashewnoten grof en doe alle ingrediënten in een grote schaal. Draai daar vervolgens twaalf balletjes van.

Smullen met Pranayur

Heb jij na het proeven van deze heerlijke gerechten zin in meer lekkere en gezonde Ayurvedische gerechten? Koop dan een Ayurveda kookboek in de Pranayur webshop! Vóór 12 uur besteld, morgen in huis. Bovendien is de levering gratis wanneer je besteld voor meer dan 20 euro. Binnenkort kun jij dus smullen van de lekkerste Ayurvedische gerechten!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.