De positieve aspecten van de kapha dosha

Kapha in een negatief daglicht

De kapha dosha wordt vaak op een negatieve manier besproken. Kapha types worden regelmatig bestempeld als lui, en er wordt veelal gefocust op het feit dat kapha types dat zij snel in gewicht aankomen. Daarbij worden de positieve aspecten van kapha weinig besproken. Dat vinden we hartstikke zonde, want de kapha is een mooie dosha met heel veel positieve eigenschappen. In dit blog schijnt Pranayur het licht op deze positieve kanten.

Het kapha type is vriendelijk

Kapha types zijn ontzettend vriendelijk en open naar iedereen. Ze delen hun liefde voor anderen graag. Ook is iedereen altijd welkom in het huis van een kapha type. ‘Vreemdeling’ is voor hen een onbekend woord. Iedereen kan terecht bij een kapha om zijn of haar hart te luchten. Ze kunnen zich namelijk ook ontzettend goed verplaatsen in de emoties van anderen.

Kapha types zijn loyaal

Naast vriendelijk zijn kapha types ook nog hartstikke loyaal. Een kapha vriend betekent over het algemeen een vriend voor het leven. Zit je in de put, en heb je iemand nodig die naar je luistert? Dan kun je terecht bij een kapha type. Zij zullen je altijd liefde en steun aanbieden, en je zoveel mogelijk helpen. Je zult niet snel teleurgesteld worden door een kapha type.

Een kapha type is gedisciplineerd

Kapha types hebben veel discipline. Ze functioneren dan ook het beste wanneer ze een bepaalde routine hebben. Hier zal niet snel van afgeweken worden. Een passende ochtend- en avondroutine mag bijvoorbeeld niet ontbreken. Wanneer een kapha type echt iets wil, dan zal hij of zij dit doel ook bereiken. Ze zijn dan ook ontzettend consistent.

Kapha vergeeft de mensen om zich heen

Een kapha type zal niet jarenlang een wrok koesteren. Ze kunnen anderen goed vergeven. Dat komt mede door het feit dat ze zich zeer goed kunnen verplaatsen in de emoties van anderen, en anderen ook graag te vriend willen houden.

Schaam je niet voor je kapha

Zoals je merkt hebben kapha types dus ongelooflijk veel positieve kenmerken. Overheerst in jouw lichaam de kapha dosha? Dan hoef je je daar zeker niet voor te schamen! Omarm je kapha type, en verwen je lichaam en geest met producten geschikt voor jouw dosha. Deze bestel je eenvoudig in de webwinkel van Pranayur! Doe je dat voor 12 uur, dan heb je de bestelling de volgende dag al binnen. Bovendien worden bestellingen boven de €20,- gratis thuisbezorgd!

Reacties zijn gesloten.