Een gezond gewicht met een Ayurvedisch dieet

Heb je hulp nodig met overgewicht?

Afslanken en op gewicht blijven? Met Ayurvedische recepten kun je werken aan een gezond gewicht op een evenwichtige en verantwoorde manier. Pranayur vertelt je meer.

Ontdek je natuurlijke behoeften

Als klein kind voel je precies aan wat goed voor je is. Maar met het ouder worden zijn onze eetgewoonten steeds meer beïnvloed door prikkels van buitenaf. Hierdoor gebeurt het dat je zin hebt in bepaald eten, zonder dat je precies weet wat je echt wil. Ayurveda helpt je om bewust stil te staan bij het eten en drinken. Drink bijvoorbeeld iets warms om in evenwicht te komen en voel van binnen wat je echt tevreden zou stellen. Misschien maak je wel liever een wandeling of schrijf je je gedachten van je af. Omdat je bij een Ayurvedisch dieet echt let op de signalen en behoeften van je lichaam zul je minder trek meer hebben in dingen die je honger eigenlijk niet stillen.

Jouw persoonlijke voedingsplan

Volgens de Ayurveda wordt iedereen geboren met een combinatie van drie bio-energetische krachten, ook wel de dosha’s genoemd. Dit zijn kapha, pitta en vata. Iedere dosha heeft zijn eigen kenmerken en voorkeuren. Het beste is dus om een dieet en de daarbij horende Ayurvedische recepten te kiezen die bij jouw dosha passen. Daarmee ondersteun je de natuurlijke balans van de dosha’s, wat bijdraagt aan een gezond en vitaal leven. Een vata, pitta of kapha dieet is erop gebaseerd om de dosha’s in balans te houden. Bij een kapha dieet eet je bijvoorbeeld veel warme kruiden en magere producten met weinig koolhydraten. Er zijn altijd heerlijke Ayurvedische recepten te vinden die bij jouw dosha passen!

Ondersteun je stofwisseling

Om af te slanken is het natuurlijk ook belangrijk dat je stofwisseling in balans is. Dit doe je door genoeg te bewegen, heet water te drinken en Ayurvedische kruiden te gebruiken. Kruiden ondersteunen je stofwisseling, waardoor je gemakkelijker op gewicht kunt blijven.

Werk aan je gezondheid met Ayurveda!

Een Ayurvedisch dieet als het kapha dieet is dus helemaal aangepast aan jouw eigen behoeften! Wil jij ook op gewicht blijven met een Ayurvedisch dieet? In onze webshop vind je kookboeken en ingrediënten die je nodig hebt voor een gezond gewicht! Bestel je vóór 12 uur ‘s middags? Dan heb je alles morgen al in huis!

Reacties zijn gesloten.