Gerstegras (Barley Grass) onder de loep

Gras is iets voor koeien, toch? Helemaal niet! In de vorm van Gerstegras (Barley Grass) is het een veelzijdige en gezonde superfood van eigen bodem. Nieuwsgierig wat het precies is en wat de werkzame stoffen zijn? We nemen dit bijzondere gras voor je onder de loep!

Barley Grass - tegen verzuring en zeer basisch

Gerstegras – boordevol leven en energie

Gerstegras: een basisch superfood van eigen bodem

Biologisch gerstegras – ofwel barley grass – is het meest alkalische (basenvormende) voedingsmiddel dat we kennen. Het neutraliseert zuren in het gehele lichaam, waardoor deze via de nieren kunnen worden afgevoerd. Zo kan een gezonde zuur-/basenbalans (neutrale pH-waarde) worden hersteld.

Gerstegras is een unieke voedingsbron; het wordt geoogst als de halm nog maar 20 cm hoog is en bevat daardoor per gram extreem veel vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Waar is Gerstegras goed voor?

Naast het herstel van de zuur-/basenbalans is barley grass de aangewezen voedingsstof om alle tekorten aan vitaminen en mineralen aan te vullen, die zijn ontstaan door verkeerde/onvolledige voeding en/of verzuring van het lichaam.

Barley grass bevat onder andere:

  • 260 x zoveel natuurlijke vitamine A (bètacaroteen) als bladgroente
  • 8 x zoveel vitamine C als een sinaasappel
  • 128 x zoveel foliumzuur als een tomaat
  • 16 x zoveel eiwit als melk
  • 11 x zoveel calcium als melk
  • 37 x zoveel calcium als graanproducten
  • 5 x zoveel natuurlijk ijzer als spinazie
  • 43 x zoveel Vitamine B6 als een banaan

Eiwitrijke voeding en rijk aan omega 3 en 6

Gerstegras bevat vrijwel alle vitaminen en mineralen, plus alle essentiële en niet-essentiële aminozuren. Het bestaat voor 45% uit lichtgewicht eiwit, wat voor voor meer dan 90% wordt opgenomen. Dit levendige gras bevat daarnaast meer meervoudig onverzadigde vetzuren (omega 3 en 6) dan alle andere plantaardige voedingsbronnen.

gerstegras

Op zoek naar meer eiwitrijke voeding? Kijk eens naar Chlorella >>

Goed voor de darmen

Het gras bevordert ook een goede darmwerking. Barley grass ontdoet de darmen van eiwitresten en andere afvalstoffen en ondersteunt daarbij een gezonde darmflora. Daarnaast is Gerstegras een uitstekende voedingsbron voor lactobacillen – de gezonde darmbacteriën die onmisbaar zijn voor een goede spijsvertering.

Barley Grass ofwel Gerstegras helpt bij het herstel van de darmflora als die door het gebruik van penicilline of andere antibiotica schade heeft opgelopen. En het remt de groei van schadelijke bacteriën en schimmels.

Boordevol chlorophyl: daar wordt je bloed blij van

Gerstegras bevat een hoge dosering chlorophyl, een stof in het menselijk lichaam dat zorgt voor bloedvorming.

Chlorofyl en ijzerpreparaten die apart worden gebruikt hebben weinig effect.

Om chlorophyl en ijzer in hemoglobine om te zetten is een aantal andere stoffen nodig, waaronder natuurlijke koper. Al die stoffen zijn volop aanwezig in Gerstegras. Voldoende koper en ijzer zijn belangrijk, vooral bij vrouwen. Dagelijks gebruik van Prana Greens helpt tekorten te voorkomen. Koper draagt bij tot een normaal ijzertransport in het lichaam. IJzer draagt bij tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine.

Gerstegras heeft een bloed- en lichaamsreinigende werking. Het bevordert in het bijzonder de reiniging van de lever, de lymfe, de nieren en de spijsverteringsorganen. Daarnaast zorgt het voor een betere vertering van het voedsel, een efficiëntere opname van voedingsstoffen en activeert het de afvoer van afvalproducten.

Voorkom tekorten en gebruik dagelijks Prana Greens >>

gerstegras smoothie

Lang sterk en gezond

De plantaardige enzymen in Gerstegras helpen het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en versnellen de celvernieuwing. Het zeldzame, in Gerstegras voorkomende, enzym ‘Super Oxide Dismutase’ (SOD) speelt daarbij een bijzonder belangrijke rol. Gerstegras bevat bovendien veel polypeptides (korte keten aminozuren). Deze aminozuren zijn onmisbaar als bouwstenen voor nieuwe cellen.

Het voedingssupplement Prana Greens bevat per dagelijkse portie meer dan 4200 mg Gerstegras 10:1 extract. Daarnaast bevat het een groot aantal ingrediënten die de ontzurende en reinigende werking van Gerstegras helpen versterken. En draagt het op andere manieren bij aan een gezond lichaam, een optimaal functionerend immuunsysteem en effectieve bescherming bij veroudering.

Toepassingen

Gerstegras is één van de vele ingrediënten van Pranayur Prana Greens, een volledig voedingssupplement gemaakt van superfoods.

Lees meer over Prana Greens >>

Of ontdek wat Chlorella voor jouw gezondheid kan betekenen >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *