Gezond ouder worden met Ayurveda

Ouder worden met Ayurveda: zo doe je dat

Men ging er lang vanuit dat onze levensverwachting een kwestie van aanleg is, maar inmiddels weten we dat niet alleen genen daarbij een rol spelen. Er zijn daadwerkelijk dingen die ons helpen om gezond ouder te worden. Pranayur vertelt je er alles over in deze blog.

Let op de Ayurveda types

Ayurveda richt zich al eeuwenlang op het behoud van de gezondheid. Het gaat uit van onze eigen lichaamsintelligentie. Ayurveda stimuleert en ondersteunt lichaam en geest van binnenuit. Het voordeel hiervan is ook dat je rekening kunt houden met de individuele dosha-types. Zo wordt de benadering perfect op jouw lichaam afgestemd. Alle Ayurveda types worden namelijk op geheel eigen manier ouder. Hoe je ouder wordt, hangt af van vier factoren:

  • Je dosha-type
  • Geestelijke gesteldheid en de stress die je ervaart
  • Je spijsvertering
  • De kwaliteit van je slaap

Als je op deze punten zorgt voor balans heb je de sleutel naar een langer leven in handen.

Doe aan Yoga

Een manier om je geestelijke gesteldheid te verbeteren en stress te verminderen is om aan yoga te doen. Het fijne van yoga is dat dat op ieder niveau kan, en je hoeft helemaal niet enorm flexibel te zijn, dat komt vanzelf. Ook is er voor iedereen een geschikte soort yoga. Je kunt allerlei cursussen doen voor een intensieve workout of juist yoga oefeningen voor ouderen proberen. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om te beginnen. Yoga brengt je dosha’s weer in balans en zorgt zo voor een gezond lichaam. Ook op latere leeftijd is het belangrijk om je spierkracht op peil te houden en genoeg te blijven bewegen. Dit zorgt voor een langer, gezonder leven!

Maak Ayurvedische recepten

Gezond eten draagt bij aan een lang en gezond leven. De Ayurveda raadt aan om overwegend plantaardig te eten, zoals veel vruchten en verse (biologische groenten), peulvruchten (een plantaardige bron van eiwitten), volkoren producten en gezonde oliën. Hiermee zijn ontzettend lekkere Ayurvedische recepten te bereiden! Gebruik in deze Ayurvedische recepten bovendien veel kruiden. Deze maken niet alleen je eten heel lekker, maar ondersteunen ook je spijsvertering.

Kijk eens in onze webshop

De producten die je nodig hebt voor onder andere yoga en gezond eten vind je in onze webshop. En bestel je vóór 12 uur ‘s middags? Dan heb je je bestelling de volgende dag nog in huis! We wensen je veel geluk en gezondheid toe.

Reacties zijn gesloten.