Het Belang Van Vitamine C Voor Je Ongeboren Kind

Maar vooral voor zwangere vrouwen kan een tekort aan vitamine C leiden tot serieuze gezondheidscomplicaties in de hersenen van het ongeboren kind. En het schijnt dat de schade die daardoor is ontstaan niet meer ongedaan kan worden gemaakt. Ook als het kind eenmaal ter wereld is gekomen, kan het tekort dat tijdens de zwangerschap is ontstaan niet meer worden weggenomen.

De Deense onderzoeker Jens Lykkesfeldt geeft aan dat zelf een heel klein vitamine C-tekort de groei van de hippocampus al met 10 tot 15% belemmert. Deze hippocampus is een belangrijk geheugencentrum in de hersenen, en als dit deel van de hersenen minder goed groeit, dan wordt een optimale ontwikkeling van de hersenen afgeremd.

VIt CRedenen genoeg om je vitamine C-inname goed in de gaten te houden. En als je extra vitamine-C wilt gaan gebruiken, denk er dan aan deze vitamine in twee vormen voorkomt, namelijk L-ascorbinezuur en L-dehydroascorbinezuur, waarvan L-ascorbinezuur de zuiverste vorm van vitamine C is. Mocht je deze vitamine C willen bestellen, dan kan dat hier.

Lees meer over het onderzoek op www.nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *