Je gezondheid ondersteunen hoeft niet duur te zijn, volgens Hulda Clark

Hulda Clark (1928 – 2009) ken je misschien wel? Ze is namelijk enorm bekend geworden door haar onderzoek naar de relatie tussen onze gezondheid en o.a. milieuvervuiling en zure regen. Haar bevindingen deelde ze in twee boeken. Daarin vertelt ze onder andere over de toepassingen van kruiden en supplementen, maar ook hoe je door een evenwichtige leefstijl gezonder kunt leven.

Ben je benieuwd naar de boeken? Neem contact met ons op >>

Achtergrond Hulda Clark

In 1928 werd Hulda Clark geboren en toen ze oud genoeg was begon ze met haar studie Biologie, waar ze Magna Cum Laude (!) voor slaagde. Het studieleven beviel haar, want ze vervolgde het met twee nieuwe studies; Biofysica en Celfysiologie.

Na haar studietijd werkte Hulda Clark aan diverse onderzoeken die door de regering gesubsidieerd werden, tot ze in 1979 haar eigen privéconsulten ging geven en onafhankelijk onderzoek startte. Al die tijd hield ze zich als celbiologe bezig met de wetenschap naar een gezond leven.

Hulda Clark celbioloog

Clark vitamines en supplementen

Na al die onderzoeken concludeerde Hulda Clark dat de natuur momenteel hevig te lijden heeft aan onder o.a. zure regen en milieuvervuiling. Dat is natuurlijk niet echt nieuws meer, maar ze legt daarmee ook een link naar onze menselijke gezondheid. Zij veronderstelt namelijk dat deze twee elkaar beïnvloeden.

En waar ze ook achterkwam, is dat niet iedereen hetzelfde is. In haar boeken beschrijft ze daarom verschillende oplossingen, die je op je persoonlijke situatie kunt afstemmen. Kruiden die ze onder andere inzet zijn bijvoorbeeld;

Doelgroep Hulda Clark producten

Het mooie aan Hulda Clark is haar drijfveer dat gezondheid voor iedereen betaalbaar en toegankelijk moet zijn. Daarom zocht – en vond – ze betaalbare oplossingen en richtte ze zich met haar methodes vooral op moeders. Ze was namelijk van mening dat iedere moeder in staat zou moeten zijn om de gezondheid van zichzelf en haar familie te ondersteunen. Volgens haar kon dat al met eenvoudige kruidenpreparaten en de lichaamseigen aminozuren L-Ornithine en L-Arginine.

Deze producten vind je terug in het Clark-assortiment op pranayur.nl >>

Hulda Clark - doelgroep

Clark-producten op Pranayur

De Clark-producten op pranayur.nl zijn gebaseerd op de kennis die Hulda Clark in haar boeken heeft gedeeld. Ze worden in Nederland vaak beroepsmatig gebruikt, maar zijn ook zeer geschikt voor zelfzorg en zijn derhalve vrij verkrijgbaar.

Populaire Holisan Clark producten zijn;

Leefstijl en voeding

Naast kruiden en supplementen zijn een gezonde leefstijl en voeding twee belangrijke onderdelen in haar boeken. Want ondanks dat we in zo’n moderne tijd leven, kunnen we bijvoorbeeld al een hoop gezondheidswinst behalen op het vlak van hygiëne. Als voorbeeld noemt ze doekjes op het aanrecht die rondslingeren en gaan stinken: een bron van bacteriën. Maar daar maken we wel mee schoon..

Als eenvoudige oplossing daarvoor zegt ze het volgende: kook de vieze vaatdoekjes regelmatig in een ruime pan water voor een kwartier lang. Na deze kooksessie, hang je ze te drogen en kun je ze weer gewoon gebruiken. Heel eenvoudig, maar een enorm verschil voor je gezondheid.

Hulda Clark - gezond eten

En dan is er nog voeding. Want zo vaak mogelijk zelf een verse maaltijd koken is bijna noodzakelijk voor een goede gezondheid. Veel producten in de supermarkt zijn namelijk voorgefabriceerd, of in ieder geval alvast gesneden en vaak bespoten. Niet heel goed, volgens Hulda Clark.

Ze noemt in haar boeken daarom de volgende adviezen voor een gezond eetpatroon:

  • eet waar je je het beste bij voelt
  • probeer ook eens wat nieuws uit
  • varieer; eet niet altijd hetzelfde
  • houdt maat; eet niet teveel

Past ook goed binnen een Ayurvedische leefstijl hè?

Een goede gezondheid door Hulda Clark

Nieuwsgierig geworden naar de Clark producten?

Bekijk deze pagina voor het productoverzicht van pranayur.nl >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *