In beweging blijven met yoga voor ouderen

Yoga tips van Pranayur

Ouderdom komt met gebreken, daar weten veel mensen helaas alles van. Met de jaren wordt ons lichaam zwakker en minder flexibel. Wist je dat yoga voor ouderen een hele goede manier is om te sporten en flexibel te blijven? Yoga is dus echt niet alleen voor jonkies! Wij van Pranayur verzamelden een aantal yoga oefeningen die ouderen kunnen proberen. Deze oefeningen vergen niet te veel kracht of flexibiliteit, zodat ze veilig door ouderen uitgevoerd kunnen worden.

Oefening 1: De dalende gebonden hoek

Deze fijne liggende houding is een van de meest ontspannende yoga houdingen die er is. De houding is echter niet aan te raden als je last hebt van je schouders, heupen, onderrug of knieën. Om in deze houding te komen ga je eerst op de grond zitten met je rug recht en je benen voor je uit. Buig nu je knieën en breng je hielen richting je bekken, laat vervolgens je knieën naar de buitenkant opzij vallen en zak met je rug langzaam op de grond. Sluit je ogen en richt je op je ademhaling, houdt deze houding maximaal tien minuten vast.

Oefening 2: De eenbenige sprinkhaan

Dit is een versimpelde versie van de sprinkhaan positie, omdat slechts één been omhoog wordt gehouden. Ga voor deze houding plat op je buik liggen, leg je handen naast je lichaam en til één van beide benen zo hoog mogelijk op, terwijl je bekken op de grond blijft.

Oefening 3: De makkelijke boot

Met deze oefening worden de buikspieren getraind. Ga op de grond zitten, buig je knieën en zet je voeten op heupbreedte uit elkaar op de grond. Zet je handen stevig achter je op de vloer, druk je bovenlichaam omhoog en recht je rug. Strek je handen nu voor je uit en houdt je rug goed recht. Deze houding houd je vast door je buikspieren aan te spannen.

Yoga voor ouderen

Er zijn yoga oefeningen voor iedereen. Door de bovengenoemde yoga oefeningen word je je meer bewust van je lichaam en krijg je er meer controle over. Dat geeft een fijn en zeker gevoel. Wil jij deze yoga oefeningen binnenkort uit gaan voeren? Bij Pranayur vind je alle producten die je nodig hebt om te beginnen met yoga, van yogamat tot meditatiekussen! Vandaag vóór 12 uur besteld? Morgen in huis! Kijk dus snel in de webshop van Pranayur voor alle producten die je nodig hebt voor yoga voor ouderen!

Reacties zijn gesloten.