Je gelukkiger voelen met ayurveda

3 tips om je humeur te verbeteren

Ben jij op zoek naar een manier om je mentale gezondheid te verbeteren, en je gelukkiger te voelen? Wanneer je kiest voor een natuurlijk, ayurvedisch leven zul je daar ongetwijfeld een positief effect van merken op je humeur. Het aanhouden van een levensstijl volgens de ayurveda kan je dus gelukkiger maken! Wil je meer weten over hoe dat precies kan? Pranayur geeft je drie handige tips om je humeur te verbeteren, en je gelukkiger te voelen met ayurveda.

Zorg voor een dagelijks ritme

Alles in de natuur werkt volgens een bepaald ritme. Zo ook je lichaam. Wanneer je je houdt aan het natuurlijke ritme van je lichaam, zul je merken dat je je een stuk gelukkiger gaat voelen. Het natuurlijke ritme is afhankelijk van de zon. Sta ‘s ochtends lekker vroeg op, en ga op tijd weer naar bed. We raden je aan om in de ochtend ook even naar buiten te gaan, en te genieten van de frisse lucht om de dag te beginnen. Drink in de ochtend ook lekker een glaasje honingwater: een eetlepel biologische honing dat je in een glas water laat oplossen. Dit middeltje helpt je om gifstoffen in je lichaam te elimineren. Heb je moeite om ‘s avonds op tijd in slaap te vallen? Neem dan eens een lekker warm bad en gebruik oliën in het water om je te ontspannen. Ook kun je voor het slapen gaan een glas warme melk drinken. Wanneer je daar een beetje kardemom doorheen doet kan je lichaam het makkelijker verteren. Als je moet werken is het belangrijk om vaste pauzes in te plannen. Het verstandigste is ook om dan even lekker naar buiten te gaan.

Kies een ayurvedisch dieet

Eten en drinken zijn erg belangrijk binnen de ayurveda, en helpen je om een beter humeur te krijgen. Kook daarom met lekkere kruiden en specerijen. We hebben eerder al geschreven over heerlijke kruiden en specerijen die je eenvoudig in je recepten kunt verwerken. De verschillende kruiden hebben ook elk een specifieke werking. Zo heeft kurkuma bijvoorbeeld een ontstekingsremmend effect, en is Indiase ginseng zeer geschikt om stress te verminderen. Wil je meer weten over de verschillende kruiden en specerijen of advies over welk product voor jouw situatie het meest geschikt is? Neem dan gerust eens contact op met onze klantenservice! Onze specialisten helpen je graag verder.

Beweeg genoeg

Onze derde en laatste tip is om goed te blijven bewegen. De manier om dit te doen, volgens de ayurveda, is door yoga te beoefenen. Yoga houdt je soepel, is goed voor je gezondheid en vermindert bovendien stress. Je komt namelijk even helemaal tot rust wanneer je yoga beoefent. Welke houdingen het meest voor geschikt zijn om tot rust te komen lees je hier.
Ook even naar buiten gaan is een goede manier om in beweging te komen. Zo doe je ook meteen een frisse neus op. Ga een stukje wandelen of spring op de fiets, en je lichaam zal je dankbaar zijn!

Vind ayurveda producten bij Pranayur

Wil jij ook gelukkiger worden met ayurveda? Bestel alles wat je nodig hebt, van voedingsmiddelen tot yoga benodigdheden, op een plek: bij Pranayur! Doe je dat voor 12 uur, dan heb je je bestelling de volgende dag al binnen. Bovendien worden bestellingen boven de 20 euro altijd gratis thuisbezorgd. Bestel vandaag, en word ook gelukkiger met ayurveda!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.