Kristallen en ayurveda: hoe werken ze samen?

Het effect van kristallen en ayurveda

Je hebt eerder al kunnen lezen dat yoga en meditatie een belangrijke rol speelt binnen de ayurveda. Het helpt je om een balans te creëren tussen je dosha’s, versterkt je flexibiliteit en balans, zorgt voor je dagelijkse beweging en nog veel meer. Wist je dat je yoga en meditatie ook kunt combineren met kristallen? Pranayur vertelt er meer over!

Yoga en mediteren binnen ayurveda

Yoga en meditatie zijn perfect om je innerlijke balans te behouden. Binnen de ayurveda worden je lichaam en je geest namelijk als twee delen van een geheel gezien. Tijdens de yoga worden drie elementen gecombineerd: concentratie, meditatie en contemplatie. Op die manier komen je lichaam en je geest beter in verbinding. Tijdens de yoga maak je gebruik van verschillende accessoires, zoals een yogamat. Bij Pranayur vindt je alles wat je nodig hebt om yoga te beoefenen. Wat je ook kunt gebruiken tijdens de yoga en/of het mediteren, zijn kristallen!

Kristallen gebruiken

Tijdens de yoga kun je gebruik maken van kristallen. Alles op aarde heeft een bepaalde frequentie. Zo ook je lichaam, en zo ook kristallen. De frequentie van de kristallen heeft een effect op je lichaam. Wat het effect is, is afhankelijk van de edelsteen. Tijdens het mediteren kun je bijvoorbeeld de volgende stenen gebruiken: bergkristal voor focus en helderheid, zwarte toermalijn voor bescherming tegen negatieve energie of amethist om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om de kristallen te gebruiken. Zo kun je ze op bepaalde plekken op je lichaam leggen tijdens het mediteren (door amethist op je derde oog te leggen kom je bijvoorbeeld nog meer in tune met je intuïtie), of door ze te plaatsen op een bepaalde plek in je woning. Tijdens de yoga kun je je energie dan deels richten op deze plek.

Alles voor yoga en meditatie

In de online webshop van Pranayur vind je alles wat je nodig hebt voor yoga en om te mediteren. Of je nu net begonnen bent, of al jaren bezig bent met yoga, wij hebben wat je zoekt. Bestel eenvoudig online. Als je dat voor 12 uur ‘s middags doet, heb je je bestelling de volgende dag al binnen. Bovendien worden bestellingen boven de €20,- altijd gratis thuisbezorgd. Voor je het weet voel je het effect van kristallen en ayurveda in jouw dagelijks leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *