Laat prana stromen met Ayurveda

Wat is prana?

Misschien ben je de term wel eens tegengekomen: prana. Het is een Sanskriet woord dat ‘vitale levensenergie’ betekent. Dit is de levensenergie die je nodig hebt om te bestaan. Het doel is altijd om zoveel mogelijk blokkades in het lichaam te verwijderen, zodat er meer prana door je lichaam kan stromen. Hoe minder blokkades, hoe meer prana. Dan ben je dus vitaler, sterker en gezonder. De blokkades verwijder je door je dosha’s in balans te brengen. Dit zijn verschillende types binnen Ayurveda: vata, pitta en kapha. Pranayur vertelt je er meer over!

De Ayurveda vata dosha: beweging

De vata dosha is verantwoordelijk voor het zenuwstelsel, de ademhaling en alle bewegingsprocessen in het lichaam. De elementen ether en lucht horen bij de vata dosha. Als de vata in evenwicht is voel je je blij, enthousiast, creatief en energiek. Je geest is helder, rustig en levendig.

De Ayurveda pitta dosha: stofwisseling

De pitta dosha regelt de spijsvertering en je lichaamstemperatuur. Mentaal is deze dosha verantwoordelijk voor een scherp intellect en emotie. In de eerste plaats bestaat pitta uit het element vuur. Je zult tevreden, energiek en welbespraakt zijn wanneer de pitta dosha in balans is. Bovendien heb je een goede spijsverteringskracht, de juiste lichaamstemperatuur en een heldere geest.

De Ayurveda kapha dosha: structuur

Binnen Ayurveda zorgt de kapha dosha voor stevigheid en stabiliteit van je lichaam. Bovendien houdt het de huishouding van lichaamsvloeistoffen in evenwicht. Hier passen de elementen aarde en water bij. Een evenwichtige kapha dosha zorgt voor kracht, uithoudingsvermogen, geduld, psychische stabiliteit en een goed immuunsysteem.

Breng de dosha’s in balans met Ayurveda

Met Ayurveda herstel je de natuurlijke balans van een dosha op een zachtaardige manier. Daarmee versterk je de natuurlijke lichaamseigen krachten. In onze webshop vind je alles wat je nodig het om je dosha’s weer in balans te brengen, of het nou gaat om meer bewegen met yoga of weer in balans komen met ayurvedische oliën. Wanneer je vóór 12 uur ‘s middags in onze webshop bestelt, heb je je producten de volgende dag al in huis!

Reacties zijn gesloten.