Mindfulness binnen de ayurveda

Aandacht voor jezelf

Heb je ontzettend veel last van stress? Heb je het gevoel dat alles je te veel wordt? En wordt je overweldigd door de wereld om je heen? Dan kan mindfulness de uitkomst bieden. Ook binnen ayurveda speelt mindfulness een belangrijke rol. Maar wat houdt het eigenlijk precies in? In dit blog vertelt Pranayur meer over mindfulness en de rol binnen de Ayurveda.

Wat is mindfulness?

Mindfulness betekent eigenlijk je helemaal bewust zijn van jezelf, en je huidige ervaringen. Je concentreert je om alles om je heen bewust mee te maken. De manier waarop je ademhaalt. Hoe je kleding je lichaam aanraakt. De geluiden en geuren om je heen. Waar je op het moment aan denkt en mee bezig bent. Je richt je dus op alles binnen in je, en in de wereld om je heen. Dit is heel wat anders dan je concentreren op een specifiek punt of onderwerp. Mindfulness is eigenlijk een soort training om je in het hier en nu te bevinden. Zo leef je nog intenser en bewuster, en kun je beter je aandacht bij de taken die je uit moet voeren houden.

De balans behouden

Binnen de ayurveda speelt mindfulness ook een belangrijke rol. Het is namelijk een manier om je lichaam en ziel in balans te houden. Balans is heel belangrijk binnen de ayurveda. Wanneer de drie dosha’s, vata, pitta en kapha, uit balans zijn, kun je namelijk last krijgen van lichamelijke en mentale klachten. Door middel van yoga, meditatie en mindfulness houd je je lichaam en ziel in balans, en zorg je ervoor dat je helemaal ontspant.

Mindfulness en pranayama

Binnen de ayurveda is er veel aandacht voor het zogenaamde pranayama. Dit zijn speciale ademhalingstechnieken. Het draait dus om bewust ademhalen. Dit is ook heel belangrijk binnen mindfulness. Het heeft een heel kalmerend effect, vooral wanneer je veel stress ervaart. Er zijn verschillende technieken om bewust adem te halen. Het vergt wat oefening om pranayama onder de knie te krijgen, maar het zal je ongetwijfeld helpen om stress te verminderen.

Benodigdheden vind je bij Pranayur

Met ayurveda en mindfulness lukt het je ongetwijfeld om stress te verminderen, en in het hier en nu te leven. In de webshop van Pranayur vind je alles wat je nodig hebt voor ayurveda. Zo vind je er bijvoorbeeld een yogamat van zeer hoge kwaliteit, en gezonde en natuurlijke ayurvedische voedingssupplementen. Vandaag voor 12 uur ‘s middags besteld is morgen al in huis, en bestellingen boven de €20,- worden gratis thuisbezorgd. Pranayur biedt je alle tools om op een effectieve manier mindfulness te beoefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *