Je natuurlijke afweersysteem ondersteunen met Ayurveda

Onze tips voor het ondersteunen van het afweersysteem

Een goed immuunsysteem speelt een grote rol in je gezondheid. Gelukkig zijn er enkele manieren waarop jij je natuurlijke afweersysteem kunt ondersteunen. Pranayur geeft in dit blog tips voor het ondersteunen van je immuunsysteem door middel van Ayurveda en Ayurvedische recepten.

Blijf bewegen

Je lichaam heeft beweging hard nodig. Hiervoor hoef je niet speciaal naar een sport- of yogaschool als dat niet lukt, want gelukkig kun je ook makkelijk thuis blijven bewegen. Online zijn er talloze workout video’s te vinden van allerlei soorten sporten en yoga asana’s! En maak ook af en toe een wandeling. Buiten zijn laat je levensenergie stromen en je lichaam bouwt er vitamine D mee op.

Ondersteun je natuurlijke afweersysteem met Ayurveda

Ayurveda is gericht op de levensenergie van mensen (oftewel de prana). De prana wordt beïnvloed door de drie zogenaamde dosha’s die in elk individu vertegenwoordigd zijn. Volgens de Ayurveda moeten die dosha’s zo veel mogelijk in balans zijn. Een van de manieren om ze in balans te brengen, is door gebruik te maken van planten en kruiden. Je kunt je natuurlijke afweersysteem ondersteunen met bijvoorbeeld de volgende ingrediënten in Ayurvedische recepten:

  • Geelwortel
  • Indiase kruisbes
  • Lange peper
  • Heilige of Indiase basilicum

Alles om je afweersysteem te bevorderen

Bij Pranayur vind je alle benodigdheden om met Ayurvedische recepten je afweersysteem te ondersteunen. In onze webshop bestel je eenvoudig de beste natuurlijke voedingssupplementen en alles om thuis te ontspannen en yoga te beoefenen. Bestellingen boven de €20,- worden gratis thuisbezorgd, en wanneer je voor 12 uur ‘s middags bestelt heb je alles de volgende dag al in huis!

Reacties zijn gesloten.