Onder de loep: Kaneel

Kaneel, een veelzijdige en gezonde specerij

De producten van Pranayur bevatten soms vreemde, onbekende, zelfs mysterieus klinkende bestanddelen. Voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar de kruiden in onze producten willen we regelmatig een van deze bestanddelen ‘onder de loep’ nemen. Deze keer is het een voor ons wat bekender bestanddeel, namelijk kaneel. Kaneel is een veelzijdige en gezonde specerij, ook wel Ceylon kaneel genoemd, met een fijne aroma.

Wat is kaneel?

Kaneel is een veel gebruikte specerij in de Hollandse keuken. Kaneel wordt gemaakt door de stengels van de kaneelboom (cinnamomum) af te snijden. Daarna wordt de binnenbast eruit gehaald. Wanneer dit opdroogt vorm het krullen, de bij ons bekende kaneelstokjes! De kaneelboom groeit onder meer in Sri Lanka, Java, Brazilië en Egypte. Kaneel wordt binnen de Chinese en Ayurvedische gezondheidsleer al duizenden jaren gebruikt als remedie tegen verschillende kwaaltjes.

Naast de heerlijke, volle smaak van kaneel in appeltaarten, appelmoes of yoghurt, kan kaneel ook een welkome toevoeging zijn in de warme maaltijd. Of varieer met smaken in je warme dranken door een beetje kaneelpoeder aan je kruidenthee toe te voegen!

Kaneel voor de gezondheid

Wist je dat kaneel de gezondheid op verscheidene manieren ondersteunt? Hieronder lees je meer*:

  • kaneel ondersteunt bij het op gewicht blijven
  • kaneel ondersteunt de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed
  • kaneel ondersteunt het hart en de bloedvaten
  • kaneel werkt als een antioxidant

*Gezondheidsclaims worden nog beoordeeld in Europese toelatingsprocedure.

Ontdek kruiden en specerijen op Pranayur

In onze webshop vind je kruiden, specerijen en kookboeken om heerlijke gerechten mee klaar te maken! Daarnaast vind je ook Ayurvedische kruidenpreparaten die bereid zijn met verschillende kruiden. Bestel je vóór 12 uur ‘s middags? Dan heb je alles morgen al in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *