Onder De Loep: Kaneel

Kaneel, een veelzijdige en gezonde specerij

De producten van Pranayur bevatten soms vreemde, onbekende, zelfs mysterieus klinkende bestanddelen. Voor diegenen die nieuwsgierig zijn naar de werkzame stoffen in onze producten willen we iedere maand een van deze bestanddelen ‘onder de loep’ nemen. Deze maand is het kaneel, een veelzijdige en gezonde specerij, ook wel Ceylon kaneel genoemd.

Wat is kaneel?

Kaneel is een, in de Hollandse keuken, veel gebruikte specerij. Kaneel wordt gemaakt door de stengels van de kaneelboom (cinnamomum) af te snijden. Daarna wordt de binnenbast eruit gehaald. Wanneer dit opdroogt vorm het krullen, de bij ons bekende kaneelstokjes! De kaneelboom groeit in Sri Lanka, Java, Brazilië en Egypte. Kaneel wordt binnen de Chinese en Ayurvedische geneeskunst al duizenden jaren gebruikt als remedie tegen verschillende kwaaltjes.

De geneeskracht van kaneel

Naast de heerlijke, volle smaak van kaneel in appeltaarten, appelmoes of yoghurt heeft kaneel ook een gunstige invloed op onze gezondheid.

•    Afslanken

Er wordt beweerd dat kaneel helpt bij overgewicht, omdat het het hongergevoel vermindert, doordat de bloedsuikerspiegel stabieler blijft.

•    Verzachtend voor de luchtwegen

Het eten van kaneel in combinatie met honing verzacht de luchtwegen en reinigt je sinussen. Handig als je last hebt van kriebel in de keel!
•    Houdt de blaas schoon

Het drinken van water met kaneel en honing ondersteunt een gezond milieu in de blaas.

 

•    Een goede maagfunctie

Ook voor een goede maagfunctie of een vol gevoel in de maag kan het drinken van water met kaneel en honing een oplossing zijn.
•    Ondersteunt bij aanvullen van energie

Kaneel is ook voor sporters van positieve invloed, het zorgt ervoor dat er meer glucose door de spieren wordt opgenomen, waardoor het ondersteunt bij het snel aanvullen van energie.
We kunnen stellen dat kaneel een specerij is met veel toepassingen, die onze gezondheid positief ondersteunt!

Toepassingen Pranayur

Kaneel (Ceylon), gemalen BIO 50 G
Heerlijke kaneel met fijn aroma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *