Vier eenvoudige yoga oefeningen voor beginners

Yoga tips van Pranayur

Yoga is in 2020 nog steeds helemaal in, en voorlopig blijft dat nog wel even zo. Mensen beoefenen yoga vaak omdat het sportief is en tegelijk ontspannend werkt. Het is goed voor lichaam én geest! Wil jij ook graag beginnen met yoga? Wij van Pranayur hebben alle yoga artikelen in ons assortiment die je nodig hebt voor deze fijne sport. Daarnaast geven wij graag tips voor vier eenvoudige yoga oefeningen voor beginners!

Oefening 1: De kindhouding

Een goede yoga houding om mee te beginnen is de kindhouding. Deze houding is heerlijk rustig en je krijgt de kans om goed te focussen op de ademhaling. De kindhouding is een vooroverbuiging waarbij je je zitvlak richting de hielen beweegt en het hoofd richting de yoga mat. Als je het fijn vindt om je hoofd te laten rusten op een yoga blok, dan is dit zeker aan te raden!

Oefening 1: de kindhouding

Oefening 2: De neerwaartse hond

Deze houding wordt staand op handen en voeten uitgevoerd met het hoofd naar beneden, vandaar de naam ‘neerwaartse hond’. Voer deze oefening bij voorkeur uit op een yogamat om de knieën te ontlasten. Deze oefening is bijzonder goed omdat hij een betere doorbloeding van de organen faciliteert en ruimte vrijmaakt in de wervelkolom.

Oefening 2: de neerwaartse hond

Oefening 3: De cobra houding

Deze fijne houding mag natuurlijk niet aan dit lijstje ontbreken! De cobra is een heerlijke achteroverbuiging waarbij je je lichaam een goede stretch geeft. Je voert de cobra houding uit door liggend op je buik de handen plat op de grond te zetten en je bovenlichaam voorzichtig naar boven te laten komen. Houd de schouders laag en focus op je ademhaling.

Oefening 3: de cobra houding

Oefening 4: De krijger houding II

We zullen je gerust stellen: yoga heeft niets met vechten te maken. De krijgerhouding II staat voor het innerlijke gevecht met de oorzaak van het lijden. Door deze houding ontwikkel je balans en stabiliteit en stretch je de heupen, liezen en schouders.

Oefening 4: krijger houding II

Yoga beoefenen met Pranayur

Wil je gaan beginnen met yoga? Wij van Pranayur hebben alle artikelen die je nodig hebt voor de genoemde yoga oefeningen voor beginners beschikbaar in onze webshop! Wanneer je vóór 12 uur ‘s middags een bestelling bij ons plaatst heb je deze de volgende dag al in huis! Boven de 20 euro worden de artikelen zelfs gratis thuisbezorgd. Ga dus snel aan de slag met de yoga artikelen van Pranayur!

Reacties zijn gesloten.