Wat is Hypoallergeen?

Je ziet het vaak op verzorgingsproducten staan: Hypoallergeen. Maar wat is Hypoallergeen nou eigenlijk? Lees verder en ontdek het!

wat is hypoallergeen

Allergeen vs. Hypoallergeen

Wat is een allergeen?

Allergenen zijn bestanddelen van kunstmatige alsook natuurlijke stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. In principe zou dit voor iedere stof kunnen gelden, maar een allergeen is eigenlijk altijd een eiwit (proteïne).

Wanneer een allergeen contact maakt met de huid kan dit zorgen voor irritatie en andere huidaandoeningen zoals een droge of jeukende huid.

Allergenen

Allergenen die veel voorkomen in cosmetica zijn bijvoorbeeld:

  • Geurstoffen
  • Conserveermiddelen, zoals PPD (Parafenyleendiamine)
  • Emulgatoren en hulpstoffen
  • Kleurstoffen
  • Zonnefilters of andere actieve bestandsdelen

Wat is Hypoallergeen dan?

Wanneer er Hypoallergeen op de verpakking staat, suggereert dit dat het weinig of minder dan normaal bekende allergenen bevat. Met andere woorden: het betekent dat de kans klein is dat het product een allergische reactie oproept.

De term Hypoallergeen is voor het eerst in een cosmetica-advertentie gebruikt en wordt tegenwoordig vooral gebruikt door diezelfde industrie, om aan te geven dat het betreffende product weinig tot geen allergische reacties oproept.

Check de ingrediëntenlijst

Weet je van jezelf dat je voor een bepaald allergeen gevoelig bent, vertrouw dan niet blind op de term Hypoallergeen. Allergische reacties vallen niet volledig uit te sluiten doordat er geen lijst met álle allergenen bestaat. Bovendien is de term Hypoallergeen niet wettelijk beschermd, waardoor iedere fabrikant het als marketingkreet kan gebruiken. Het is daarom belangrijk om altijd de ingrediënten op de verpakking na te kijken, om te checken of er daadwerkelijk geen ingrediënten in zitten die een allergische reactie bij jou oproepen.

Hypoallergene producten van FAJAH

fajah hypoallergeen skincareDe hypoallergene producten van FAJAH (voorheen VEDIQ en BIOCÉ) bestaan voor 99,9% uit natuurlijke stoffen. De actieve stoffen hebben een voedende, herstellende en beschermende werking. Bovendien zijn ze mild voor de gevoelige huid.

De producten zijn vrij van conserveermiddelen, parfums, etherische oliën en andere ingrediënten die de huid kunnen irriteren. De producten zijn daarom erg geschikt voor mensen met een erg droge, gevoelige of intolerante huid en voor mensen die niet goed tegen een bepaalde stof kunnen.
Verder worden de FAJAH-producten gemaakt met thermaal water uit natuurlijke bronnen van het Franse Fumade-les-Bains. Dit thermaal water wordt door Franse wetenschappers erkend vanwege haar dermatologische toepassingen.

Ondanks het feit dat biologische verzorgingsproducten vaak een handje geholpen dienen te worden om langer houdbaar te blijven, zijn er voor deze biologische producten geen conserveermiddelen toegevoegd. Op de producten van FAJAH is namelijk een andere techniek toegepast om toch de goede houdbaarheid te behouden.

BIOCÉ

FAJAH hypoallergene huidverzorgingsproducten zijn geïntroduceerd door BIOCÉ. De biologische verzorgingslijn van FAJAH bestaat uit gezichtscrèmes, haarverzorgingsproducten en babyverzorgingsproducten.

Koop hier jouw FAJAH verzorgingsproducten >>

Ayurveda en de huid

 

Ontdek ook hoe je jouw huid stralend houdt tijdens warme dagen! Voorkom huiduitslag met deze tips >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *