Yoga

Wat is yoga?

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’.

yoga betekent eenheid of samenbrengen

Geschiedenis

Kennis van yoga is er al minimaal 4.000 jaar in India. Het was toen in essentie een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er in 4.000 jaar tijd niet veel veranderd, want ook nu nog is dat de kern. De eenheid van lichaam en geest wordt vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie.

Asana’s

Yoga leert ons om lichaam en geest, en om geest en bewustzijn, met elkaar in balans te brengen. De yogaoefeningen (Asana’s) geven kracht en energie en zorgen voor een algeheel prettig gevoel van ontspanning. Juist in onze jachtige 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten. Geen wonder dat het de laatste tijd zo populair is.

yoga oefeningen | wat is yoga?

Balans

Wie yoga beoefent, op welk niveau dan ook, merkt veranderingen aan in zijn of haar stemmingen. Je zorgt er immers voor dat je geest meer in balans is en je minder emotionele druk ervaart.

Eenvoudig

Mensen die onbekend zijn met yoga hebben nog wel eens het idee dat het vooral draait om het doen van gecompliceerde en ongemakkelijke lichamelijke oefeningen. Maar niets is minder waar.

Natuurlijk zijn er veel asana’s waarvoor de nodige kracht en lenigheid nodig is, maar wie begint met yoga merkt al snel dat de meeste klassieke yoga-oefeningen tamelijk eenvoudig uit te voeren zijn.

Yoga is voor iedereen

Het is echt voor iedereen! Voor kinderen, voor jongeren, mannen, vrouwen, volwassenen en ouderen. Iedereen doet het. Over de hele wereld.

En weet je waarom? Omdat het veel positiefs met zich meebrengt!

Yogisan

yogisan - alles over yoga, ayurveda en mindfulnessBen je geïnteresseerd en wil je er álles over weten? Yogisan is hét nieuwe platform voor yoga, Ayurveda en mindfulness. Je leest er het laatste nieuws en interessante achtergrondinformatie, vind er een overzicht van yogascholen en -activiteiten bij jou in de buurt en véél meer.

4 reacties

  1. Diploma Yoga Docent behaald en dan? Vlieguren maken , oefenen, oefenen in het lesgeven…….Yoga Scholen wilen Docenten met ervaring…….Graag jullie advies…

    • Hi Yvonne, gefeliciteerd met je diploma! Wellicht kun je beginnen met workshops organiseren en/of met het mooie weer buiten lesgeven, waarmee je ervaring op doet in het lesgeven. Deze activiteiten kun je bijvoorbeeld delen in de activiteiten kalender op yogisan.nl: https://www.yogisan.nl/agenda/ en natuurlijk in je eigen netwerk, via al je on- en offline kanalen. Veel succes en lesgeefplezier!

    • Io ben activiteiten begeleidster voor oudere mensen die in aanleunwoningen wonen. Graag wil ik de bewoners kennis laten maken met Yoga via een eenmalige workshop en van daaruit kijjen of er interesse is. Graag kom ik in contact met iemand die vrijblijvend een workshop wil geven over Yoga beweging en ontspanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *