Zo zet je een heerlijk kopje Ayurvedische kruidenthee

Wist je dat je van Ayurvedische kruiden ook een heerlijk kopje thee kunt trekken? En met al jouw inspanningen en bezigheden ben je daar vast wel aan toe!

In dit artikel lees je meer over hoe je gemakkelijk een kopje Ayurvedische kruidenthee inschenkt. 

Kant-en-klare kruidenthee

Kruidenthee kun je natuurlijk gewoon kant en klaar kopen. Bijvoorbeeld uit ons AyurWellness assortiment met de Vata, Pitta, Kapha en Satva kruidentheeën. Vata, Pitta en Kapha thee zijn karakter-specifiek, terwijl Satva thee positief bijdraagt aan spirituele rust, balans en harmonie.

Vata, Pitta en Kapha thee bevatten namelijk kruiden om de dosha in balans te brengen en houden. De thee die het beste bij je past is hetzelfde als jouw dosha (constitutie). Voor een optimaal balans kun je deze thee soms afwisselen met andere dosha kruidentheeën of naar behoefte met elkaar mengen in de juiste verhouding.

Tip: het klimaat van Nederland heeft over het algemeen een vata karakter. Daarom is het altijd handig om Vata thee in huis te hebben.

Zelfgemaakte kruidenthee

Je kan ook zelf een Ayurvedische thee samenstellen met losse specerijen. Probeer bijvoorbeeld eens een thee te trekken van komijn, venkel en koriander.

Hiervoor meng je de specerijen in gelijke delen met elkaar en vijzel je het geheel. Vervolgens laat je de gestampte specerijen los of in een theezeefje in gekookt water trekken. Dit doe je totdat de gewenste sterkte bereikt is. Voor een intensere Ayurvedische theebeleving kook je de specerijen in het water mee. 

Maak verschillende combinaties van kruiden en specerijen of probeer een kopje thee van een enkele specerij. Wat jij lekker vindt! Wat dacht je bijvoorbeeld van een kopje warme thee van kardemom, gember of zoethout

Allerlei specerijen op Pranayur! 

Ook voor andere specerijen en voedingsmiddelen kun je terecht in de webwinkel van Pranayur. Je hebt er voor ieder wat wils en met bovenstaande tips kan je je eigen kruidenthee afstemmen op jouw dosha! Kijk verder in ons assortiment van specerijen om meer inspiratie op te doen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *